Happy Family

Happy Family

Tuesday, January 26, 2010

Hutang sudah Settle

Alhamdulillah..akhirnya setelah 3 tahun aku berhutang dgn Courts Mammoth, aku dah pun melangsaikannya..


Kad hutang aku. (gambar x clearlah..)

Walaupun tak banyak, RM 150.00 je..tapi pada aku banyak woiiiii....skrg ni aku rasa cukup lega..Lepas ni kalau aku nak beli brg2 electrical ke, perabot ke, hape ke..aku akan kumpul duit sikit2 dulu pastu beli cash. Adelah lebih baik dgn cara yg begini sebab takkan membebankan pale otak aku nak membayarnya.

5 comments:

puterikurekure said...

ayah kite kata courts mammoth ni "court maut". hehehe~

sebab dia amek untung berlipat kali ganda. better amek kat seng heng.

ratna said...

RM150 sebulan ker? bg saya byk gak tu..

A.I said...

betol!! dah le interest tinggi giler. elok2 brg tu $1000, bleh jadi $2000++. baik simpan duit skit2, pastu baru beli.

aLiYaHaRiZ said...

Betul Betul Betul....memang court maut pastu menjahanamkan duit gaji orang tetiap bulan..Court maut ni sangat sesuai utk org yang suke mengamalkan BIAR PAPA ASAL BERGAYA.

Alhamdulillah...habis jua...lepas ni, takkan jejak lagi ke court maut tu. MENYESAL!!!!

Turutkan hati, mati; turutkan rasa, binasa...

sayahappyslalu said...

in my opinion, boleh beli barang2 electric ni tapi guna credit card yg tawarkan easy payment plan dengan 0% interest.. from that, dah jimat tak payah bayar interest..