Happy Family

Happy Family

Tuesday, January 26, 2010

Avon

Lunch hour tadi aku gi Avon kat Sri Gombak. Balqis lah ni..asyik lah nak pelembap bibir..dulu dah pernah beli..habih jahanam...

Ni lah Lip balm nye..dari Avon;

Lip Balm perisa Strawbery@RM3.90 shj

Actually lip balm ni hadiah aku utk dia sebab malam tadi dia dah boleh membaca. Aku adelah beli buku kat wanitamelayu.com. Kire buku tu 1 set lah. Name buku tu Bacalah Anakku. Malam tadi dia baca buku yg first sampai yg ke-3. Yg aku perasan dia boleh terus sebut je. Kalau ade yg confuse tu barulah dia mengeja.

Tapi aku tabik springlah kat dia sbb selama hari dia sekolah tadika, bila aku suruh baca mesti mengelat punye. Alhamdulillah...ni semua berkat mak ngan adik2 aku dok mengajar dia bile dia balik sekolah. Terima kasih mak, je_a, jeman, nomi, kecik....

Masa kat Avon tadi dia suruh gak aku beli RM15 pastu automatic boleh jadi dealer. Aku ni malas betullah nak jadi dealer2 ni. Nanti nak kena beli barang. Dah lah aku ni jarang2 nak membeli-belah. Camno tu...

9 comments:

Mia-Ina said...

sememangnya bgs mengajar sdikit demi sdikit anak-anak dr kecil agar esok2 mudah cikgu nk ajar & mudah pertuturan anak hendaknya

P/s : kak ..sy pun jd ahli avon, klu nk beli brg je..haha..bukan dealer pun..buat2 je

aLiYaHaRiZ said...

anak pompuan ni rasa akak adelah mudah sket nak ngajar. tapiiii kalau yg lelaki tu..ikut rasa dia je..suruh tulis sebaris je lah..yg lain kem salam.....

apepun akak hargai nasihat mia tu...insyallahh akak takkan abaikan.

A.I said...

lega bila anak dh pandai baca kan? masok sek rendah pon senang nnt nk jawab test. skang ni aku tgh tungkus lumus ajar bb m'baca..ngeeeeee

aLiYaHaRiZ said...

alaa..anak kak ai bijak2 belaka...anak saya terlebih bijak..tu pasal banyak ngelat nya...hehehe..saya suke cara kak ai ajar anak..mcm bestttt je.

sayang mama papa said...

cam tu lah kan dah ada anak dara besar. dah pandai nak bergincu bagai tu belum lagi dia minta ko hadiahkan dia myk wangi tu.

Kancilbiru said...

budak2 ppuan ni makin besar mestilah makin nak cantik...hehe

@chik said...

anak ko mmg pandai...
mengayat pun ye jgk...hehehe

p/s yang pnting dia syang syandaaaa....

Kaseh NazLieza said...

bgus...rajin ajar anak membaca..

ayu said...

kunjung ke blogshop sy.. beli brg avon online ajer... brg smpi ke rumah.. mudah dn cept..