Happy Family

Happy Family

Thursday, January 28, 2010

Dah jadi ahli pun

Ahhaaa....tadi lunch hour aku berkunjung lagi sekali ke Avon. Tujuan aku nak beli Bra..aku malas lah nak gi Jaya Jusco. Kang hilang nak beli bra, barang lain yg aku sapu....Almaklumlah gaji sudah masyukkkk...

Nak jadi cerita aku beli 2pcs sekali harung. Malas nak ulang gi beli lagi lah ni...Bra brand Avon ni memang bagus. Tahan lama you...Nilah branya;

Zarmina Bra@RM23.90 after less 10% : RM21.90 shj.

Aku siap test lagi kat dlm stor Avon tu...hikhikhik...eh, korang tau tak cara nak dptkan saiz sebenar bra korang. Sebenarnya semalam aku terbaca kat wanitamelayu.com cara2 nak dptkan saiz. So aku sharekan kat sini...

BAGAIMANA MENENTUKAN SAIZ BRA ANDA:-
Langkah 1
1) Pakai coli semasa mengukur
2) Ukur di sekeliling bwh payudara. Jka anda mendapat nombor genap, tmbah 4 inci. Jka anda mendapat nombor ganjil, tmbah 5 inci. Sbg contoh:
Jka ukuran anda adalah = 31"
Tambah = 5"Jadi saiz coli anda = 36"


Langkah 2
Ukur di sekeliling bhgian terpadat payudara. Bandingkan nombor ini dgn saiz coli anda. Jka nombornya sama, bermakna saiz cup anda adalah A. Jika perbezaannya 1" bermakna saiz cup anda adalah B dan seterusnya.

Bagaimana menentukan saiz cup anda:-
1. Saiz coli +0" = Cup A
2. Saiz coli +1" = Cup B
3. Saiz coli +2" = Cup C
4. Saiz coli +3" = Cup D
5. Saiz coli +4" = Cup E

Aku dah cube, memang tepat sekali. Tapi x tau lah kalau untuk brand bra yg lain. Kalau utk Avon punye bra, confirm!!

Last sekali, gambar buah hati aku...Layannnnnnzzzzzzzzz....

Hariz, FaSyanda & Balqis...
CauCinCauuuuuu.....

9 comments:

ratna said...

saya pun ahli avon.. walaupun avon tu seberang jalan jer dgn opis ni.. tp saya jarang sgt beli barang avon..

aLiYaHaRiZ said...

skrg ni kan ratna, catalog dia teballll.....promotion pun best2 jugak. Pastu kalau nak kekal jadi ahli boleh lah beli 1 barang je setiap bulan. Tak de minimum pricelah..

A.I said...

coli aku $2.90 je. ekekekekeke...

aLiYaHaRiZ said...

Kak Ai ni ade2 je tau...org beli ni kan makan tahun tau pakai...kire lagi murah dari kak ai punye...cer kire kalau 21.90 bahagi dgn 2 tahun...bak kata amy search; berbaloi-baloooiiiii...

Kancilbiru said...

hahaha...dah jadi ahli avon..lama tak beli brg avon tau..

Mia-Ina said...

mia pun suke beli di avon...best..terutamanya koleksi bra dia

aLiYaHaRiZ said...

dah pakai pun bra dia...material dia memang best kan???...I loike..

@chik said...

muke diorg kalu tgkkan kekadang lebih kurang je kan...

tu la anak kita ngan karenah memasing....
anak aku pun suke kat balqis n hariz...i likeeee

ayu said...

to all avon fans, yg xde ms gi butik avon.. bole beli online ngn sy.. ade offer n discount!!