Happy Family

Happy Family

Tuesday, February 9, 2010

Bactroban Cream utk luka

Aku nak share pasal Bactroban Cream ni. Sangat bagus kalau korang nak guna utk luka2. Contoh; anak aku Balqis dia ni kulit alergic. Pantang salah makan; mesti gatal timbul. Tak bolehlah kena gigit semut ke, nyamuk ke, mulalah menggaru2 sampai jadi luke yang berair2 tu.

Lepas tu kalau gatal dia garu gak lagi kat tempat luke tu. Tak tahan betul aku tengok...Bila dah luke tu melarat2 dek kerana asiklah tergaru2 maka aku pun bawak dia gi klinik. Doktor tu suggest kat aku Cream ni. Memang berkesan!! Aku letak time malam nak tido ngan time dia nak gi sekolah. Dlm masa 2,3 hari je luke tu pun dah berkulit dan terus baik. Tapi aku pakai dlm seminggu dah habis.

Aku try cari kat Farmasi, adelah pulak. Harga dia dlm RM13. Tapi yg ni saiz kecik. Kalau yg besar tu RM40 x salah aku. Yang ni ade yg import punye n local punye. Aku ambik yg made in Malaysia dah le..mahai tu....Ni gambar dia;


7 comments:

puterikurekure said...

info berguna ni. tq ya!

aLiYaHaRiZ said...

memang bagus krim ni intan. Orang tua pun boleh gune, budak pun boleh..

Mia-Ina said...

mmg good info...

edrina said...

wah ..boleh cariks jugak ni.. anak akak qaireen tu pun kulit dia sensitif.. pas tu malam2 nak tido tangan tu asyik menggaru jerk.. yg tak luka pun jadi luka

aLiYaHaRiZ said...

Betul tu Kak Ed. Anak wany mcm tu lah kekdahnya. Kalau malam menggaru tau2 berdarah2 cadar. Alhamdulillah..doktor yg rekemen ni..

Kalau nak beli kat Farmasi tu mintak diskaun. Mesti dapat. Wany dapat RM12.

Redbloodsnow said...

HAAA THANKSSSS KAK WANIE!!! ZIE PUN SEJENIS GAK NGAN ANAK AKAK. BERGUNA NAH INFO TTG CREAM NIH. NK PI CARI BILE G PHARMACY NNTI... :)

Miss Faye said...

dkt guardian ade tak?